Batavia '90 MO13-1 2 - 4  BAS MO13-1
7-10-2017, 10:00 uur
De Doggersbank, Getijdenlaan Lelystad

Benauwd maar uiteindelijk gemakkelijk naar de overwinning

Zaterdag was Batavia uit aan de beurt. Veel supporters waren weer meegereisd met het vlaggenschip van de meiden van BAS. Prima voetbalweertje en een ‘zwakke “tegenstander” maar dat viel tegen.
Batavia kon ook aardig ballen en in het begin wisten hun aanvalsters elkaar goed te vinden. Bas speelde wat rommelig maar wist toch via Ilse enkele kansen te creëren. Ook een mooie kombinatie Ilse- Lieke- Alice net naast. Bas wist toch overwicht te krijgen en de 0-1 op het scorebord te krijgen. Goed vrijspelen door Christina, daarna een voorzet op Ilse die zich daarna prima vrijspeelde en scoorde.
Dit vond Batavia niet leuk en ze begonnen aan te dringen. O.a. met een doorbraak alleen op Michelle die zich niet liet verschalken. Michelle hield Bas in deze fase op de been met goed keeperswerk. Sanne als rots in de branding achterin door haar snelheid en goed timing. Toch op slag van rust wist Batavia gelijk te maken en niet helemaal onterecht.
Tweede helft begon Batavia voortvarend met goede aanvallen. Bas wankelt en Batavia scoort: 2-1. Bas zal zich moeten herpakken en een tandje bij doen. De verdediging zet zich weer goed neer en de bal gaat weer naar voren. Ingooi Christina op Ilse die zich wederom prima vrijspeelt en scoort 2-2. Nu gaan we er weer voor zitten want er zit meer in. Doorbraak van Ilse op snelheid waarna ze onderuitgehaald wordt. Penalty! Myrthe mag hem nemen. Gedurfd zonder aanloop, maar strak links in de hoek. 2-3 voor Bas. Dan valt de druk van de schouders van de meiden, ze weten het achterin goed dicht te houden en voorin weer tot kansen te komen. De 4de van Bas is een mooie van Ilse die de bal aangespeeld krijgt en in een beweging over haar tegenstander heen speelt. Daarna alleen door op de keeper en scoort. Eindstand 2-4 waardoor de koppositie nu gedeeld moet worden met Hoevelaken. Gefeliciteerd meiden en succes volgende week.
Volgende week thuis om 10.30 tegen Zeewolde.