EFC '58 MO13-2 1 - 2  BAS MO13-1
11-11-2017, 10:30 uur
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

Gelijkwaardige wedstrijd maar gewonnen!!!

Vandaag spelen onze Parels een uitwedstrijd tegen de nr 5 in de competitie, EFC’58 MO13-2 in Ermelo. Onze meiden hebben er zin. Aan de tegenstander te zien belooft het een spannende wedstrijd te worden.
Het is een mooie locatie zo tussen de bomen, mooi achteraf met iets te lang gras en dubbele lijnen waar tijdens de wedstrijd nog al wat verwarring over ontstaat.
Na de warming up en de laatste instructies van Henk, volgt om 10.30 de af trap door Myrthe. De wedstrijd is begonnen. De aanval word ingezet en er wordt gelijk pittig gespeeld vooral BAS is aan bal. Het valt niet mee om bij het doel te komen.
De verdediging van EFC’58 is sterk en het valt niet mee om daardoor heen te komen. Er volgen een paar mooie acties en doorbraken voor BAS maar ook voor EFC’58. Ingooi van Lieke en een mooie stop actie van Sanne. De eerste echte serieuze aanval van EFC’58, deze word gestopt door onze top keepster Michelle.
BAS weer naar voren met Ilse aan bal, weer bal bezit voor EFC’58 maar door een mooie blok van Dionne is de bal gauw weer voor BAS. Ingooi Roos P. Alice aan bal, er wordt goed overgespeeld. Er is nog niet echt verschil te zien wie de betere ploeg is vandaag.
EFC’58 wil de bal niet afgeven er volgt een hoekschop bij het doel van onze tegenstander. De meiden van BAS staan bij het doel, de hoekschop word genomen en YYYEEEEEHHHHHH Shirley scoort het eerste doelpunt in de 5e minuut. Wat een blijdschap en nu vast houden.
Veerle aan bal onderweg naar het doel maar ze wordt onderuit gehaald, een vrije trap volgt die Myrthe neemt, geen doelpunt dus er word weer verder gespeeld. In de 9e minuut van de wedstrijd volgt er een hoekschop in het voordeel van ESF’58. Het was druk voor het doel en er volgt een doelpunt 1-1. Kom op meiden nu jullie weer.
Ilse en Alice sprinten naar het doel van EFC’58, buitenspel. Het spel speelt zich vooral af op de helft van EFC’58. Kom op!!!! Bal gaat van Lieke naar Shirley, Myrthe en Christina, bal verlies en een aanval van ESF’58. Sanne stopt de bal. Het is inmiddels een beetje gaan regenen maar daar hebben de meiden geen last van. Wissel: Jacquelien, Maureen, Sterre en Daisy gaan er met frisse moed in.
Daisy en Myrthe naar voren, corner en nog een keer een corner die gaat net voor het doel langs, super jammer. EFC’58 is ook een fanatieke ploeg die moeten we niet onderschatten. Er volgen meerdere aanvallen zowel van BAS als van EFC’58. Hoppa weer een mooie stop actie van Sanne. Ingooi van Roos v. Vliet. We gaan de rust in met 1-1.
Er volgen instructies van Henk en Polly er moet meer worden gefocust op de bal en iedereen moet weten waar die staat. We gaan de tweede helft in. Het is inmiddels weer opgehouden met regenen. Mooie aanval van Daisy maar de bal gaat voor het doel langs.
Er volgen meerder acties van beide ploegen. Michelle stopt de bal tot 2 keer toe. Puf bijna 2-1. Hoekschop voor EFC’58 in het net, het word nog spannend zo. Nu mag BAS weer hoor. Ingooi BAS, Ilse bij het doel en YYYEEEEHHHH ze scoort 1-2 voor BAS. Nog ruim een kwartier te spelen. EFC’58 geeft zich nog niet gewonnen. Bij BAS wordt er nog een paar keer gewisseld en onze meiden doen het super, Het zonnetje gaat zelfs nog even schijnen en dat vinden de supporters langs de lijn erg fijn. Blij als eindelijk het fluitsignaal klinkt weer een gewonnen wedstrijd en voorlopig nog op nr 1 in de competitie. Super goed gedaan Meiden!!!!