VVOP MO13-1 1 - 4  BAS MO13-1
25-11-2017, 12:45 uur
De Roeleneng, Roelenengweg 37 Voorthuizen

Weer een overwinning!

De wedstrijdtijd is gewijzigd van half negen (errug vroeg) naar kwart voor één. Een iets schappelijker tijd om te vertrekken (kwart over elf in plaats van kwart over zeven J)
Bij aankomst in Voorthuizen komt het, voor ons, heugelijke nieuws dat Hoevelaken met 2-5 verloren heeft van Batavia. Dit betekent dat wij nu officieel met 1 punt voor staan en dus kans maken op het kampioenschap. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de alleszeggende wedstrijd over 2 weken maar dan moeten wij nu natuurlijk nog wel vandaag en volgende week ook “even” winnen.
VVOP staat op de 10e plaats dus het moet mogelijk zijn om vandaag met de winst naar huis te gaan.
De meisjes zijn zich aan het voorbereiden en dit ziet er steeds professioneler uit. Waar er in het begin van het seizoen nog behoorlijk door elkaar heen werd gelopen (en gekletst J) worden er nu mooie groepen gevormd om over te spelen.
Stipt om kwart voor één wordt er gestart met de wedstrijd. Hoewel het erg fris is langs de zijlijn en er een koud windje staat schijnt de zon en is het droog.
Er moet op kunstgras gespeeld worden wat hele rare effect ballen geeft. Telkens als er een bal op het gras belandt zie je kleine zwarte balletjes omhoog komen en het is elke keer een verrassing welke kant de bal op stuitert.
Er wordt in de 1e minuut meteen een goede aanval van Ilse ingezet maar helaas komt hier geen treffer uit. Maar we laten wel meteen even zien wie we zijn.
In de 13e minuut volgt er een mooie treffer van Shirley, nog geen 4 minuten later volgt er een 2e doelpunt van Shirley na een mooie voorzet van Ilse. Prachtig om te zien hoe goed alle BAS-meiden samenspelen en vooral overspelen om het veld mooi breed te maken.
Na 20 minuten volgt er een mooie aanval van Ilse maar deze wordt helaas gestopt. Er komt een goede aanval van de tegenpartij maar daar is Michelle om hem te stoppen.
Om 13.09 volgt er een corner van Myrthe die door Ilse wordt afgemaakt, weer een doelpunt! De BAS meiden gaan alweer in positie staan op hun eigen helft, maar helaas, het doelpunt wordt afgekeurd door de scheidsrechter. Teleurstelling maar herpakken, wij staan uiteindelijk al met 2-0 voor.
Nog geen 2 minuten later scoort Daisy en staat het 3-0 en deze telt wel J
In de rust wordt nagevraagd waarom het doelpunt van Ilse is afgekeurd en de scheidsrechter geeft aan dat de bal is achter geweest, ja ja….
VVOP begint na de rust actief en vooral nummer 10 blijkt een goede aanvaller te zijn. Zij is, helaas voor haar, telkens de enige die echt gevaarlijk is maar wij hebben een sterke verdediging die het samen doet.
We zijn dan ook nog maar even begonnen aan de 2e helft en daar volgt het 2e doelpunt van Daisy en staan wij 4-0 voor.
Er volgt weer een goede aanval van VVOP nummer 10 maar helaas voor haar krijgt zij Alice tegenover zich die nog net wat harder kan rennen….nummer 10 haalt er nog een corner uit maar deze wordt gehouden.
BAS heeft nog een paar mooie aanvullen maar het lukt helaas niet meer om te scoren. Als wij 20 minuten bezig zijn in de 2e helft volgt er nog weer een goede aanval door VVOP nummer 10 maar deze wordt weer goed uit het doel gehouden door Michelle door, op de grond liggend, haar rechterhand op de bal te leggen. Zo heeft zij dit geleerd tijdens de extra keeperstrainingen van Henk J.
Er volgt weer een nieuwe aanval van BAS met zelfs een kopbal door Dionne, maar helaas, net te zacht.
In de laatste minuut van de wedstrijd volgt er nog een doelpunt van de tegenpartij door wederom nummer 10. Eindstand 1-4 dus weer 3 punten in de pocket!
Op naar volgende week waar wij tegen Swift moeten spelen.