Swift '64 MO13-1 - BAS MO13-1 : Afgelast

7-12-2017, 18:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Eén na laatste wedstrijd op weg naar kamioenschap

07 december 2017 Swift’64 MO13-1 (nr. 12) tegen BAS MO13-1 (nr.1)
Eigenlijk hadden we deze wedstrijd op 02 december moeten spelen, de wedstrijd werd afgelast door het slechte weer. Vandaag is het niet veel beter er daalt een deken van regen neer op het veld en er staat een koude wind.
Enfin, genoeg hierover, de meiden van BAS melden om 18.30 uur, volgens afspraak en nieuwe opstelling 5-3-2, bij de middenstip voor de aftrap. We zijn begonnen, de eerste aanval werd ingeleid door Daisy en door Ilse recht op de keeper geschoten, jammer. Aan de andere kant de eerste hoekschop van Swift, deze werd door Sanne, Dionne, Roos Petersen, Lieke en Veerle goed verdedigd. De bal gaat nu via Christina naar Ilse weer terug naar Christina op de goal, via de keeper een hoekschop voor BAS deze beland echter achter de goal. Na de uittrap de bal opgepakt door Ilse die een sprint naar de goal neemt, Shirley is net te laat om gevaarlijk de bal in te schieten.
De nieuwe opstelling deed niet wat er van verwacht werd. Onze achterhoede kreeg geen grip op de bal. Hierdoor kreeg Swift veel ruimte om dicht bij Michelle te komen, onze keeper pakte er veel maar in de 13e minuut stonden we ineens 1-0 achter dit had niemand kunnen bedenken.
Onze meiden lieten het er niet bij zitten als eerste liep Daisy hard richting de keeper, die bleef in de weg staan, daarna Myrthe met een knal op de goal, de keeper stompte hem af. Wederom ving Myrthe de bal op, via Shirley naar Ilse 1-1 in de 20e minuut, we gaan de goede kant op en het is gestopt met regenen.
BAS is nu veel aan de bal en de aanvallen via Maureen, Roos van Vliet, Daisy en Ilse lopen goed maar nog geen treffer. Een hoekschop dan, Myrthe schiet de bal voor, hij blijft voor de goal liggen in de modder Jacquelien raakte hem, Roos van Vliet raakte hem maar hij wilde er niet in, jammer we gaan rusten. (1-1)
Na de rust beginnen we met de vertrouwde opstelling 4-4-2 en het gaat gelijk goed de verdediging staat als een huis, Veerle trapt de bal naar Sterre deze geeft de bal voor aan Roos Vliet en deze scoort, 1-2 voor BAS. Daarna vangt Ilse de bal en loopt door de verdediging alleen op de keeper af, 1-3 zo gaan we goed er volgt weer een goede combinatie tussen Roos van Vliet, Shirley en Sterre helaas geen treffer. Opnieuw wordt de bal opgevangen door Sterre, die speelt hem naar Roos van Vliet 1-4 goed gedaan. In de laatste 10 minuten gaat het snel Jacquelien vangt de bal op, speelt hem naar Sterre die speelt de bal door naar Shirley 1-5. Nu zijn we door dolle heen, Shirley loopt met de bal vanaf de middenlijn al pingelend richting de goal en schiet de bal er prima in 1-6 tevens de eindstand van deze partij.
Ondanks de forse overwinning was het toch een spannende partij, meiden ga zo door, aanstaande zaterdag ligt het kampioenschap voor het oprapen. We zijn er klaar voor!