EFC ’58 ME-13 ß à BAS ME-13

7 april 2018
10.15 uur

Na een toeristische route vinden we verscholen tussen de bossen in Ermelo sportpark ‘de Zanderij’, waar deze club sinds 1979 gevestigd is. Voetbalvereniging EFC '58 (voluit: Ermelose Football Club 1958) is als tweede voetbalclub van Ermelo opgericht op 3 maart 1958.

Er is ruimte gemaakt voor de nieuwe speelster Kaylee vandaag, omdat Christina deze dagen elders heerlijk van de zon geniet met haar familie. Op afstand zal zij dus haar bijdrage leveren aan deze wedstrijd en de 21e is ze weer van de partij tegen Berkum.

Er wordt vandaag op een smalle strook naast het speelveld warmgetraind voor de wedstrijd. De sportieve ‘jel’ van de meiden wordt gefilmd door Sanne haar moeder en het ochtendzonnetje straalt krachtig. Tijdens de tos wordt door 1 van de teams besloten van kant te wisselen. We zien zwart / wit tegen het vrolijke rood van onze BAS meiden. Vol verwachting klopt ons hart… Om 10.15uur start de wedstrijd.

Merendeel speelt Ermelo op onze helft en al snel krijgen we een gevaarlijke Corner tegen. De 1e actie van ons zien we als Myrthe een diep schot geeft, die (dankzij de snelle benen van Ilse) druk weet te zetten bij de tegenstander. Na deze diepe bal, lukt het ons team niet om de Ermelose meiden op afstand te houden. Ruim 15 minuten duurt het voordat Ermelo haar kansen daadwerkelijk afmaakt. Bij de 2e corner die EFC krijgt, valt in de 27e minuut het eerste doelpunt, welke binnen 1 minuut gevolgd wordt met 2-0 achterstand. Polly staat inmiddels aan onze zijde te coachen en stimuleert zoals altijd oprecht, duidelijk en tegelijkertijd positief en opbouwend. In de 36e minuut passeert er achter ons een pony-rit. Al kijkende naar de genietende kinderen op hun pony’s valt vlak voor de rust het 3e doelpunt voor EFC ’58.

De dames krijgen de nodige instructies en lijken vol frisse moed te starten. Inmiddels staan zowel de speelsters als toeschouwers en coaches te genieten van de steeds aangenamere temperatuur. Ook vaste supporter Norah (2jr) vermaakt zich prima met dennenappels en deelt met liefde haar mandarijnen. De conclusie van "de mannen" is wel: “beetje lafjes zonder Erik hoor”!

Het werd dan ook steeds stiller en er werd ook steeds moeilijker gekeken 😊 (sorry heren. Zie foto’s). De 2e helft vallen mij 2 positieve acties op. 1 x een prachtige redding van Michelle en 1 x een verdedigingsactie van Maureen (die als een speer vanuit het niets leek te komen) en daarmee een tegendoelpunt voorkomt.

Hoe graag we ook willen schrijven dat het 3-3 geëindigd is, moeten we accepteren dat we met 4-0 verlies naar huis vertrekken. Op naar komende maandag… dan mogen we een wedstrijd inhalen tegen Sparta Nijkerk om 18.30uur. Zet hem op meiden! Het beloofd weer een mooie dag, dus daar ligt het niet aan …