BAS MO13-1 0 - 2  SVI MO13-1
14-4-2018, 10:30 uur

Wedstrijd van hoekschoppen en wegduwen

Gezien de inhaalwedstrijd van afgelopen maandagavond (helaas verloren, maar super gespeeld) beloofde het vandaag een mooie voetbaldag te worden. Het weer was niet zoals voorspeld en zelfs wat koud voor de toeschouwers.
De welbekende yell van de gehele meidengroep galmde en echode door het Biddinghuizer bos, waar zelfs de monden van de tegenstanders van open vielen. Je ziet ze denken: “ wat een team is dat!” De staf van de BAS meiden hebben de opstelling iets aangepast en Ilse op het middenveld gepositioneerd om zo iets meer controle te krijgen in ons spel. SVI begint direct na het fluitsignaal sterk met druk op onze verdediging die ook vrijwel direct door Roos en Sanne word afgeslagen. Na een mooie aanval via Daisy en Shirley komt de bal in bezit van SVI en deze komen weer sterk richting onze verdediging. Gelukkig staat Veerle vandaag supersterk te verdedigen en met haar snelheid en kunde de ballen af te pakken en richting onze voorhoedespelers te krijgen hebben we een sterke verdediging. Na een paar corners weet Michelle gelukkig de ballen te pakken en haar goal leeg te houden. Er wordt niet volgens plan gespeeld en het vuur welke er wel was tegen Nijkerk blijkt vandaag ver weg te zijn. De wenkbrauwen van Henk gaan steeds meer hangen en zijn stem word steeds luider. Slappe hap!! Lieke onderschept de bal behendig en ziet kans om deze via Myrthe richting Ilse te krijgen. Ilse probeert met wat acties langs de grotere verdedigers te komen totdat de laatste man aan de noodrem trekt en ilse geen kans ziet om een schot op het SVI goal af te vuren……geen overtreding? Na weer een goede redding van Michelle fluit de scheidsrechter voor de rust.
Na wat wijze woorden van de leiders om het team op scherp te zetten, staan de meiden klaar op het veld om te beginnen. Het wachten is alleen nog op de scheidsrechter, ze hebben er zin in! De 2e helft begint eigenlijk net zoals de eerste helft. Ilse weet weer los te komen en slalomt richting de goal totdat ze in het strafschopgebied omver word geduwd door een verdediger, penalty! Maar helaas heeft de scheidsrechter ook deze duw niet gezien en blijft de 1-0 uit. Maureen komt erin en laat zien hoe je een bal veroverd en behendig richting Daisy passt. Helaas schiet Daisy net naast BAS zet toch wat meer druk, zal het dan toch gaan lukken? Na wat rommelig spel is het SVI wat aanvalt en scherper oogt, de woorden in de rust lijken geen effect gehad te hebben op onze meiden. Al snel pingelt een aanvaller door onze verdediging en maakt de 0-1. Koppen omhoog en geloof erin dames! Ilse krijgt een 3e poging om richting de goal van SVI te komen, maar ook deze keer moet ze haar meerdere erkennen in de forse laatste man van SVI die, overduidelijk wéér, een duw nodig heeft om haar van de bal te zetten. Na 3 keer mag je toch wel een keer verwachten dat Myrthe de bal op de stip mag leggen en deze snoeihard tegen het net kan trappen, maar de scheidsrechter heeft vandaag blijkbaar zijn bril niet op en ziet er niets in. Het is SVI wat gewoon scherper is en zij maken dan ook snel de 0-2. Einde van een toch wat tegenvallende wedstrijd waar meer in had gezeten. Komende week scherp trainen, zodat we zaterdag vol goede moed de sterren van de hemel spelen.