BAS MO13-1 - ASC '62 MO13-1 : 1-10

BAS MO13-1 1 - 10  ASC '62 MO13-1
12-5-2018, 10:30 uur

Een zonnige wedstrijd

Na een paar weken geen wedstrijd te hebben gevoetbald en een welverdiende vakantie moesten onze Parels vandaag weer aan de bak. Rond 9.45 uur werd er verzameld en omgekleed voor de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie ASC’62 MO13-1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden onze meiden hebben er zin in.
De voorbereiding is goed er word gerend en een partijtje gespeeld tijdens de warming-up. De meiden krijgen nog de laatste instructies van Polly en Henk. De welbekende Yell galmt over het hoofdveld en de posities worden in genomen. Michelle staat op het doel. In de spits beginnen Ilse en Shirley, op het middenveld staan Lieke, Christina, Dionne, Maureen en Myrthe. In de verdediging zijn Roos P, Sanne en Veerle van de partij. Om 10.30 uur klinkt het fluitsignaal de wedstrijd is begonnen. Kom maar op!!!!
Het is een prachtige ochtend, wij als supporters hebben niks te klagen vandaag.
De tegenstander domineert gelijk, gelukkig is onze achterhoede sterk en standvastig. ASC’62 breekt toch al gauw door, Michelle stopt de bal twee keer maar door het vrije spel van onze tegenstander word er in de 1e minuut gescoord, 0-1.
Ilse haar eerst poging om bij het doel van de tegenstander te komen word al gauw gestopt. Het valt niet mee om door hun verdediging te komen. Toch is het opeens druk voor het doel van onze tegenstander en scoort Ilse de 1-1.
Onze tegenstander doet het goed er volgen geregeld aanvallen die door onze verdediging word gestopt. Veerle trapt de bal net voor het doel weg en Michelle heeft het druk en pak de bal net voor de lijn weg. Mooie actie.
ASC’62 breekt te vaak door en het kan dan ook niet uitblijven dat het gauw 1-2 is. Toch geven onze meiden niet op en er word geregeld een poging gedaan om bij het doel van de tegenstander te komen. Tussendoor is er een drink pauze en er word gelijk gewisseld. Daisy, Jacquelien, Kaylee, Roos v V. en Sterre en komen erin. Het zonnetje brand lekker.
ASC’62 hebben ook een beetje bij kunnen tanken en maken gelijk de 1-3, jammer maar nu wij weer. Hoekschoppen, buitenspel, ingooi toch komen we deze eerste helft nog maar weinig over de middenlijn. Om 11.00 uur is het rust, even uitrusten en horen hoe het allemaal beter moet. Jullie zijn nu gewend aan deze kant dus de tweede helft hier scoren graag.
De tweede helft, waar jullie last lijken te hebben van de warmte heeft de tegenstander dat niet. Want die trekt gelijk een sprintje gelukkig weet Shirley deze bal te stoppen. Het is lastig om nog bij het doel van onze tegenstander te komen. 1-4. Helaas, Michelle geblesseerd die kwam er achter dat de doelpaal niet mee veert. Shirley neemt haar taak als doelvrouw over.
Er lijkt opeens meer pit te komen bij onze meiden en Daisy en Roos v. V, breken door. Roos doet een poging maar schiet helaas naast. Daisy doet nog een poging om door de achterhoede een te komen maar tevergeefs.
Shirley stopt een paar mooie moeilijke ballen, maar kan ook niet voorkomen dat de tegenstander de 1-5 maakt en het uiteindelijk afmaakt met 1-10.
Laten we het erop houden dat het een zonnige wedstrijd was, want wat zijn jullie toch een geweldig team meiden bij elkaar, ondanks verloren wedstrijden valt er nooit een onvertogen woord en dat is iets om heel trots op te zijn.
Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan zijn wij er als supports weer bij om jullie aan te moedigen.