26-5-2018, 11:15 uur
Molenbeek, Veldweg 1A Heerde

Een zonnige overwinning!

Rond 09.45 vertrokken met 15 speelsters, 1 coach, 2 trainers richting Heerde. Dit keer over de N50 want de brug bij Elburg was afgesloten. Aangekomen in Heerde een beetje om ons heen gekeken waar we de auto moesten parkeren en waar is de ingang van de vereniging. Ik kan me niet herinneren hier al eens eerder met de meiden gespeeld te hebben. Onze vaste grensrechter is er vandaag niet bij en Frank Breg wordt gevraagd de vlag af en toe op te steken. Dat vindt hij geen probleem.
De meiden van BAS melden zich om 11.15 uur, volgens afspraak bij de middenstip voor de aftrap. We zijn begonnen. De eerste aanval werd ingeleid door Myrthe en Ilse. Jammer net naast, maar we slepen er wel een corner uit. Toch we krijgen de bal er nog niet in. Snel naar de eigen helft. Hier komt ook de eerste hoekschop van Heerde, een schot... Deze werd uitstekend gepakt door onze keepster Michelle. De eerste 8 minuten gaan de aanvallen gelijk op. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Toch valt er in de 10e minuut een goal voor de tegenpartij, 1-0 achter.
In de 12e minuut een ferme uittrap van Michelle, opgepakt door Myrthe door naar Veerle en Ja naar onze spits Ilse. Jammer, net naast. In de 15e minuut klinkt het fluitsignaal voor een extra drinkpauze. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 28 graden, dan lust je wel een slokje.
De verdediging van Bas: Sanne, Dionne, Roos Petersen, Lieke en Maureen staat als een huis. De tegenstander is veel aan de bal maar komt er niet doorheen. De bal wordt opgepakt door Sanne en gaat via Alice, Christina, Ilse naar Sterre, die een schot op de goal geeft, net naast. Het wil niet lukken om de bal tussen de palen te krijgen. In de 28e minuut een aanval opgezet door Maureen, via Roos van Vliet naar Ilse die de bal met een mooie hoge stift achter de keeper van Heerde plaatst, 1-1 is ook de rust stand.
12.00 uur aftrap door Heerde, de meiden van BAS pakken de bal meteen op. Ze zijn nu meer in de aanval en weten dat er een overwinning in zit. Er zijn een paar mooie aanvallen van BAS te zien van achteruit wordt de aanvallen mooi opgebouwd door Christina, Alice, Roos Petersen, Jacquelien en belanden uit eindelijk bij Shirley die een paar keer gevaarlijk bij de goal van de tegenpartij komt. Hij wil er echter niet in, na een kwartier weer even drinken.
Jacquelien gooit in, de bal komt bij Sterre en schot op de goal, de keepster tikt hem achter, corner voor BAS. Myrthe neemt hem, de bal stuitert als in een flipperkast en komt tegen een speler van Heerde en deze maakt een eigen doelpunt. Fijn voor ons: 1-2 voor. Dit geeft de meiden moed om door te gaan in deze hitte. De laatste 10 minuten zijn voor BAS. De tegenpartij komt er niet meer aan te pas. In de bijna laatste minuut, na de uittrap van Michelle wordt de bal opgepakt door Ilse die een sprint naar de goal neemt en hem hoog en hard inschiet. Door deze counter komt BAS met 1-3 voor te staan. Dit is ook de eindstand. De meiden verlaten moegestreden, maar met winst het veld. Frank wordt bedankt voor het vlaggen en trakteert van blijdschap de meiden op een ijsje.