ESC MO13-1 5 - 3  BAS MO13-1
22-9-2018, 08:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Valse start tegen Elburg

Na enkele potjes in de beker gaat het vandaag echt beginnen. Vandaag staat de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Uitslapen is er vandaag niet bij aangezien er al om 8.30 afgetrapt moet worden. Met nog wat slaperige koppies zitten we om 7.30 in de auto en reizen we af naar Elburg. Voor de verandering spelen de meiden vandaag op kunstgras.

Stipt 8.30 fluit de vrouwelijke scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Waar BAS zo links en rechts op het veld wat kleinere dames heeft staan, weet Elburg iets meer gewicht in de weegschaal te leggen. Desalniettemin wordt er niet onaardig gestart en is het leuk voetbal wat de toeschouwers te zien krijgen. Helaas is het wel de keeper van BAS die als eerste mag vissen. De 1-0 is een feit en niet veel later volgt ook de 2-0. Eigenlijk onnodige doelpunten… het zal voor sommige dames nog wel iets te vroeg zijn. Met de nodige aanmoedigingen van de zijkant volgt er een mooie aanval via de flank, waarna Ilse uiterst cool scoort. Yes, 2-1 …. een aansluitingstreffer. Genietend van het doelpunt is het Elburg die weer eens aanzet en zeer ongelukkig is het Anouk die haar eigen keeper passeert. De 3-1 is een feit…… Na dit doelpunt golft het spel op en neer, maar is het wel Elburg die de bovenliggende partij is. In een spaarzame uitbraak is het wederom Ilse die goed doorzet en omdat de keeper de bal niet weet te klemmen is het eenvoudig intikken 3-2. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust zetten de trainers de organisatie nog eens goed neer terwijl de leider snel een outfit voor de nieuwe keeper gaat regelen. Sterre gaat de tweede helft op de goal, omdat Sabine een te pijnlijke voet heeft. Het zonnetje komt door…. het alleen de vraag, voor welk team gaat de zon schijnen. Elburg laat direct zien dat ze voor de overwinning willen gaan en stormen naar de goal van BAS. De verdediging wankelt en ze krijgen de bal steeds moeilijker weg. Elburg blijft aandringen en wil orde op zaken stellen. Met goed voetbal is de 4-2 een feit. De koppies gaan wat hangen en sommige dames lopen wat doelloos in het veld. Elburg blijft gefocust doorvoetballen en gelukkig helpen ze enkele 100% kansen vakkundig om zeep. Onder druk is het de verdediging die een bal terug op Sterre speelt, Sterre raapt de bal op en de scheidsrechter ziet hier een terugspeelbal. Een indirecte vrije trap dicht bij de goal volgt, waar Elburg wel raad mee weet 5-3. Gelukkig komt BAS ook nog een keer voor de goal van Elburg. Na een goede eerste redding van de keepster is het wederom Ilse die het net weet te vinden. Met een 5-3 op het scorebord is het voor de scheidsrechter klaar en word er gefloten voor het einde van de wedstrijd.

De tegenstander was zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot. Volgende week thuis tegen Swift waar zeker niet van verloren mag worden.