BAS MO13-1 3 - 0  Lelystad '67 MO13-1
1-12-2018, 10:00 uur

Winst voor BAS

Het is vandaag een frisse ochtend, met een voorzichtig zonnetje en voor velen een sinterklaasweekend in het vooruitzicht. Onze Luna dacht vandaag tegen de nummer 1 te mogen spelen, maar dit bleek eenmaal op t veld wel anders vanmorgen. Er werd gevoetbald tegen SVL uit Lelystad, met Ilse op de goal. Vaste keepster Sabine, is samen met haar ouders en zus (en dus ook met onze coach / trainer Siegfried) een gezinsweekendje weg. Els en Anouschka zijn er uiteraard wel om het team te begeleiden vandaag en ook aan toeschouwers ontbreekt het niet. Het was ook nog even spannend wie er vandaag kon vlaggen, maar gelukkig wist Anouschka haar ex vriend Darwin over te halen om het meidenteam te helpen. Top!
Binnen 5 minuten weet Maureen SVL wakker te schudden door het 1e snelle doelpunt te zetten. De reporter van vanmorgen is zoals gewoonlijk een druppeltje later en mist daardoor ook het 2e doelpunt, die vrij direct volgde. Noor maakt de 2-0. Gelukkig is Herman Lucassen goed voorbereid en praat de verslaggeefster bij 😊. #dankbaar. Het is nu helder wie wij voor ons hebben en de snelle start geeft ons een veel hoop voor het verloop.
Na ca 20min zien we een paar verse speelsters het veld betreden. Het spel lijkt wat rommeliger dan de 1e tien minuten. SVL biedt meer tegenstand en we spelen minder op onze helft. Toch weet Alice het hoofd cool te houden achterin en er wordt hard gewerkt op het middenveld en in de verdediging. Maaike, Anouk, Rosali en Elise maken hun “vrouwtje” helemaal gek en maken het mede mogelijk dat de spitsen hun kansen krijgen. Na wat kluitjes voetbal weet Sterre het spel open te breken op links, waardoor de bal via Roos v V. en Daisy, Noor weet te bereiken voor de goal. Een mooie kans! Er is weer dreiging. Yes!
In deze 1e helft zien we ook nog een lobje van Lotte, die er nčt niet in wil. Kort erna volgt een actie op rechts via Roos P, naar Luna, die Lotte weet te bereiken middels een voorzet. Het leek even de eerder verwachtte 3-0, maar dit zagen wij vanuit onze hoek helaas niet goed. Niet veel later wéér een mooie kans, maar over de afronding dachten Luna & Noor in de 27e minuut van de wedstrijd hetzelfde en stonden elkaar daarom een beetje in de weg. Oeps, jammer meiden…
Scheidsrechter Koen vd Wekken blaast na 35 minuten voor de rust.... Vandaag lijkt hij beoordeeld te worden door de examinator van de club. Toch mooi om te zien, dat jonge vrijwilligers zich voor de vereniging willen inzetten op deze manier. Naast vele trotse ouders / opa’s en oma’s en andere betrokkenen zijn er ook nog wat meiden uit het team van ME-onder de 15 aanwezig vandaag. Helaas voor hen geen persoonlijke actie op het veld vanmorgen, omdat hun wedstrijd is verplaatst .
Al snel na de start van de tweede helft zien we een mooie redding van Ilse. Lelystad dreigt 3x op rij voor ons doel, maar de verdediging weet (met een beetje geluk) een tegendoelpunt te voorkomen.
De tegenstander werd door Daisy nog even op het verkeerde been gezet, nadat ze de bal volledig miste. Alsof het van te voren afgesproken was, poeierde Noor de bal vervolgens op de lat. De verdediging van SVL haalde alles uit de kast om de 3-0 tegen te gaan. Zelfs de “Salsa verdediging” werd hiervoor ingezet (iets met draaien met de billen 😊). Tóch lukt het Daisy vanuit een corner om met haar ‘teentje’ dan éindelijk de 3-0 te scoren. Niet snel daarna klinkt het eind signaal en volgende week sluiten we op 8 december het seizoen af tegen ’t Harde en is het winterstop tot 19 januari ’19.