9-2-2019, 08:30 uur
Putter Eng, Roosendaalseweg 111 Putten

Winst voor BAS!

SDC Putten MO13-2 – BASMO13-1
Het is een vroege zaterdagochtend. Vertrek 07:15 uur naar SDC Putten! Maar we zijn mooi op tijd, en de spelers staan keurig klokslag 08:30 uur klaar op de mat. Echter laat de grens van BAS nog even op zich wachten. Nadat de kop koffie op is komt ook hij net op tijd voor de aftrap.
Dionne komt ons team versterken, omdat Daisy, Ilse en Maaike afwezig zijn.
De wedstrijd gaat de eerste minuten op en neer. Een gelijk beeld wat betreft beide teams. En het is dus afwachten aan welke kant het eerste doelpunt gaat vallen. De eer is aan Maureen die de openingstreffer in het voordeel van BAS in de 10e minuut maakt.
Als het zonnetje ook nog doorbreekt, belooft het echt een mooie ochtend te worden voor BAS!
Putten probeert nog wat terug te doen, maar Alice is scherp. Zij onderschept de bal van de tegenstander en poort deze daar ook nog bij. Koekoek! De gelijkmaker is voorkomen.
Het spel wordt aan beide kanten een beetje slordig. Veel makkelijk balverlies en slechte passes.
Luna, Maureen en Roos van Vliet Blijven jagen op de bal.
Als Noor de bal krijgt gaat ze er voor. Ze passeert 2 spelers en rond koelbloedig af. 0-2 na 20 minuten.
Lotte is weer gretig als altijd. Waarschijnlijk ook op zoek naar een doelpunt. De passes komen wat meer aan en het spel wordt beter. Noor krijgt nog een flinke kans, maar de keeper redt. Putten komt niet meer over de middenlijn. Bas heeft flink overwicht en bepaald het spel.
Mooie hoekschop van Noor, en Lotte hoeft de bal alleen nog maar een tikje te geven. 0-3. Maureen trapt in een duel tegen de voeten van de tegenstander en blesseert haarzelf hierbij. Op slag van rust wordt ze gewisseld.

Hopelijk heeft Sabine de 2e helft wat meer te doen, want het is best koud als je stil staat.
Elise zet gelijk druk in de tweede helft. Maar ook Putten gaat er flink op. De verdediging staat! En Roos laat er niemand door, en onderschept elke bal. Ook Anouk haalt alle ballen weg door ze hard naar voren te schieten. Putten wordt wat gevaarlijker, maar Roos Petersen en Roos van Vliet laten het niet gebeuren.
Rosalie staat ook haar mannetje en doet wat ze kan.
Het spel is wat anders dan de 1e helft, de teams zijn meer aan elkaar gewaagd.
Maar dan toch nog de 0-4. Lotte geeft voor, Sterre haalt uit.....een prachtige hoge bal in de kruising!
Dan volgen er minuten met veel kansen voor BAS, maar ze willen er niet meer in. Veel dubbele namen in beide teams, Roos, Anouk, Rosalie, Maaike hebben allemaal een naamgenoot in het andere team. Er volgt een duel tussen Anouk en Anouk, waar Anouk van Bas als de winnaar uit de bus komt.
Maureen maakt nog een makkelijk doelpunt en zet de stand op 0-5.
Putten probeert toch nog wat. Met als resultaat een mooi schot over onze keeper heen. Onhoudbaar voor Sabine. Een paar minuten later rent een Puttense dwars door onze verdediging heen en zet de eindstand op 2-5.
Een mooie wedstrijd met veel inzet, welke is beloond!